یو پی اس چیست؟

یو پی اس یا منبع تغذیهٔ بدون وقفه (به انگلیسی: Uninterruptible power supply یا UPS) وسیله‌ای است که در کنار وسیله برقی یا درون جعبه رایانه نصب می‌شود و هنگام قطع یا تغییرات شدید یا جزئی ولتاژ ورودی، امکان ادامهٔ کار در حالت عادی را برای مصرف‌کننده فراهم می‌کند. وظایف اصلی یو پی اس:

  • تأمین توان الکتریکی مصرف کننده بدون وقفه
  • جلوگیری از اختلالات و نوسان برق شهری
  • ثابت نگه داشتن سطح ولتاژ و فرکانس

در زمانی که برق دچار نوسانات ناگهانی می‌شود، سیستم UPS باعث جلوگیری از آسیب رسیدن به سیستم‌های الکترونیکی می‌شود و در برابر تغییر ولتاژ و قطعی برق از آن‌ها محافظت می‌کند. هدف اصلی یک دستگاه یو پی اس تهیه یک منبع بدون وقفه انرژی برای تجهیزاتی است که از آن محافظت می‌کند.

یوپی‌اس‌های کوچک معمولاً درون خود، یک باتری دارند که هنگام وجود برق در حالت عادی آن را شارژ می‌کنند. هنگام قطع برق یا افت ولتاژ زمانی که ولتاژ از یک مقدار کمتر شود یوپی‌اس به‌طور خودکار واحد منبع تغذیه را از برق شهری به باتری موجود درون خود تغییر می‌دهد این کار در مدت زمانی حدود یک یا ۲ میلی‌ثانیه انجام می‌پذیرد و در نتیجه رایانه متوجه قطع جریان الکتریکی نشده و به کار خود ادامه می‌دهد. در صورت وجود نوسان یا بالازدگی ولتاژ یا پایین زدگی ولتاژ، یو پی اس برق خروجی را اصلاح می‌کند. در برخی از یو پی اس ها خروجی شبه سینوسی بوده و ولتاژ تقریبا ۱۶۵ ولتی به مصرف کننده می رسانند. یو پی اس می‌توان برق خروجی را از لحاظ ولتاژ و فرکانس و وجود هارمونیک، اصلاح کند.

 

اجزای داخی یو پی اس

۱- اینورتر: بیشتر مصرف‌کننده‌ها از جریان برق شهر تغذیه می‌کنند. هنگام قطع شبکه برق، توان الکتریکی ذخیره شده در باتری باید به جریان متناوب تبدیل شده و به مصرف برسد این کار در یو پی اس با عهده قسمتی به نام اینورتر گذاشته شده‌است.

۲- باتری و شارژر باتری: بعد از استفاده از توان الکتریکی باتری هنگام قطع برق، ذخیره باتری نیاز به شارژ مجدد دارد. شارژ مجدد باتری توسط مدار شارژ یو پی اس هنگام وصل مجدد شبکه برق انجام می‌شود. باتری یو پی اس از نوع سیلد اسید و نیکل کادمیوم است.

کاربرد یو پی اس چیست؟

  • جلوگیری از وارد شدن نویز و سایر اختلالات ولتاژ به لوازم برقی
  • فراهم کردن جریان برق مورد نیاز برای لوازم مصرف کننده نیروی برق از طریق انرژی ذخیره شده در باتری
  • جبران برق مصرفی در شرایطی که شبکه برق شهری دچار قطعی باشد.
  • در شرایط جوی نامناسب به ویژه در هنگام رعد و برق؛ لوازم و دستگاه های مصرفی را محافظت می کند.

نحوه کار یو پی اس

وقتی اپراتور دو شاخه وسیله برقی را به پریز وصل می کند، جریان برق فقط از یک منبع دریافت خواهد شد. در این صورت به محض قطع شدن شبکه برق شهری، دستگاه سریعا خاموش می گردد و چه بسا در کامپیوترهای اداری، حجم وسیعی از اطلاعات وارد شده به دستگاه از بین برود. دقیقا اینجاست که یو پی اس وارد عمل شده و این روند را تحت تاثیر قرار می دهد. نحوه کار این دستگاه بدین صورت است که از طریق دو منبع توان مصرفی را فراهم می آورد. در واقع یکی از منبع های تغذیه به عنوان جایگزین انجام وظیفه کرده و با انسداد جریان الکتریسیته، مستقیما تامین نیرو را بر عهده می گیرد.

سوئیچ های وصل کننده

جابجایی بین منبع های تغذیه به صورت خودکار انجام می گیرد. وقتی برق شهری قطع می شود؛ سوئیج سریعا باتری ثانویه را تشخیص داده و فعال می سازد. جالب است بدانید که با وصل شدن مجدد جریان الکتریکی؛ سوئیچ بار دیگه به صورت اتوماتیک به حال اولیه خود بر می گردد. این انتقال نیرو بین حالت اولیه و ثانویه با هر بار قطعی نیروی برق تکرار خواهد شد و به این ترتیب هیچ آسیبی به دستگاه ها و لوازم برقی وارد نمی شود.

برق دهی

مدت زمان برق دهی ارتباط مستقیمی با حجم باتری دارد. چنانچه باتری های به کاربرده شده در طراحی یو پی اس ها ابعاد بزرگتری داشته باشد مقدار بیشتری نیرو در خود نگهداری می کند و در نتیجه مدت زمان طولانی تری قابل استفاده خواهند بود. طبیعی است که باتری های کوچکتر میزان انرژی کمتری دارند و به همان نسبت به مدت محدود تری جریان برق قطعی را پشتیبانی می نمایند.

انواع  یو پی اس

  • منبع تغذیه بدون وقفه آفلاین: همانطور که از نام این یو پی اس بر می آید؛ در هنگام قطع جریان برق قابل استفاده خواهد بود، البته در این شرایط نقش جایگزین بر عهده دارد و هدف جبران توان مصرفی می باشد.
  • منبع تغذیه بدون وقفه آنلاین: به طور معمول پس از اینکه ورودی از نویزها و نوسانات ولتاژ پاکسازی شد، تامین خروجی UPS (یو پی اس آنلاین) انجام می گیرد. در شرایطی که برخی نواقص فنی و یا افزایش بی رویه دما باعث قطع جریان برق گردد یو پی اس به حالت BYPASS تبدیل خواهد شد.
  • منبع تغذیه بدون وقفه لاین اینتراکتیو: دسته سوم منابع تغذیه نیروی برق مربوط به یو پی اس لاین اینتراکتیو است. زمانی که یو پی اس به واسطه BYPASS به قسمت ترانسفورماتور اتصال می یابد، این قطعه همچون شارژ عمل می کند و جریان برق را تامین خواهد کرد.

دستگاه ها از چه توانی برخوردار هستند؟

در یک تعریف کلی و جامعه باید گفت که دستگاه های UPS از توان های کاملا متنوعی برخوردار هستند که میزان آنها متناسب با مقدار نیروی مصرفی، محاسبه می شود. شاخص سنجش توان مصرفی یو پی اس ها واحد VA (ولت آمپر)  است. نمونه های رایج و متداول موجود در بازار به شرح زیر است:

  • ۵KVA
  • ۶۰۰VA
  • ۲KVA
  • ۱۵KVA
  • ۶KVA
  • ۲۰KVA

دستگاه UPS  چگونه نصب می شود؟

در راستای نصب نمودن یو پی اس ها، توجه به توان دستگاه بسیار مهم و ضروری می باشد. اگر  یو پی اس ها دارای توان نسبتا پایین باشد، نحوه نصب آن بر اساس دفترچه راهنما یا بروشور دستگاه انجام می گیرد. به این ترتیب یک فرد مبتدی نیز بر اساس دستورالعمل های درج شده در متن راهنما، از پس این عمل بر می آید. اما در شرایطی که دستگاه از توان بالایی برخوردار است و بنا بر حجم باتری می بایست محل قرار گیری آن در خارج دستگاه تعبیه گردد حتما از یک کارشناس متخصص کمک بگیرید.

یو پی اس در محاسبات اج

یک یو پی اس بطور معمول برای محافظت از سخت افزارها مانند سرورها، تجهیزات کامپیوتری، تجهیزات ارتباطات راه دور، تجهیزات بیمارستانی و آزمایشگاهی، تجهیزات برقی اداری و سایر تجهیزات الکترونیکی در مقابل یک اختلال غیرمنتظره در برق استفاده می شود، مانند خرابی منبع برق یا افزایش ولتاژ. با این حال، یو پی اس یک نوار برق نیست، فقط یک دستگاه است که به شما اجازه می دهد تا چندین دستگاه الکترونیکی را به برق وصل کنید و حداقل حفاظت از موج نا متناسب را افزایش دهید. یک یو پی اس نیز حفاظت بیشتری نسبت به یک محافظ برق ساده فراهم می کند که بسیاری از شرکت ها به عنوان یک لایه حفاظتی در برابر نوسانات برق استفاده  می نمایند.

 یو پی اس چگونه از اطلاعات ما حفاظت می کند؟

آمادگی برای فاجعه در کسب و کار شامل حفاظت از اطلاعات و تجهیزات در برابر عوامل طبیعی و همچنین در برابر آتش سوزی، سیل و خطاهای انسانی است. آسیب زلزله می تواند در هر زمانی اتفاق افتد و همچنین رعد و برق فقط به فصل طوفان و بهار محدود نمی شود. با وجود اینکه محافظت ۱۰۰٪ در برابر از رعد و برق غیر ممکن است، اجرای UPS های مناسب برای مراکز داده و تجهیزات شما برای حفاظت از داده ها و سرمایه گذاری شما مناسب خواهد بود. انواع UPS ها برای برنامه های مختلف وجود دارد، که می تواند از هارد و منابع ذخیره ای اطلاعات شما محافظت کند.

هر گاه کامپیوتر شما در اثر قطع ناگهانی برق یا بطور ناگهانی قدرت را از دست دهد یا بطورغیرقطعی کارش متوقف شود و یا بدون هشدار دوباره راه اندازی گردد، احتمالا فایل های اجرایی سیستم شما ممکن است در آن زمان به علت فراخوانی برنامه ریزی داده ها در یک حالت متناقض بوده باشد. اگر شما هوشیار باشید پی خواهید برد که این اتفاق می تواند فایل ها و هارد دیسک و منابع داده های دیگر سیستم شما را خراب کند، احتمالا سیستم عامل را از بین می برد یا دیتا و اطلاعات مهم را خراب می کند. راه هایی برای بازیابی چنین اطلاعاتی در اغلب موارد وجود دارد، اما این تکنیک ها می توانند نیاز به یک متخصص بازیابی اطلاعات و صرف هزینه های زیادی باشد. پس بهتر است که از قبل به سادگی محافظت از اطلاعات را در اولویت قرار دهید.

حفاظت دیتا توسط یو پی اس

برای امنیت، اطلاعات اغلب نادیده گرفته می شود، زیرا زمانی که سخن از امنیت می آید آنها بطور ناخودآگاه به امنیت محیط پیرامون خود فکر می کنند. اغلب مردم به این نتیجه نمی رسند که در نهایت تمام امنیت به دو چیز متصل می شود: حفاظت از داده ها و حفاظت از منابع شما. حتما شما نمی خواهید اطلاعات کسب و کارتان، اطلاعات دیتا سنتر، گزارشات مالی، دیتاهای مالی، صورت وضعیت پروژه ها، و اطلاعات دیگر را که یک عمری برای آنها زحمت کشیده اید و ارزش فوق العاده ای دارند را در اثر یک قطع ناگهانی برق، یا اختلال در شبکه برق یا صاعقه و مواردی از این قبیل در کسری از ثانیه از دست دهید. پس چاره راه برای مقابله با خطرات و محافظت دیتا استفاده از یو پی اس مناسب تجهیزات و دستگاه های شماست  .

مزایای استفاده از یو پی اس

مزایای یو پی اس به محیط خاصی محدود نمی شود. از فضای تجاری گرفته تا محیط منزل،همگی جهت مراقبت از لوازم برقی به این دستگاه نیازمند می باشند. منبع تغذیه بدون وقفه (UPS) یک دستگاه الکترونیکی است که برق را از پریز برق دریافت کرده و در آنها ذخیره می شود تا دستگاه های متصل به آن با وجود قطع برق به کار خود ادامه دهند. به طور خلاصه به عنوان یک واحد حفاظتی برای سیستم عمل می کند.

  • نصب آسان: نصب سیستم UPS یک فرایند آسان در نظر گرفته می شود. فضای زیادی نیاز ندارد. در واقع می توان آن را به راحتی در یک فضای کوچک نصب کرد. همچنین دارای چندین پورت است که از دستگاه های مختلف پشتیبانی می کند.
  • قابلیت اطمینان: هنگام قطع برق بسیار پاسخگو است. داشتن سیستم UPS تضمین می کند که در صورت قطع برق منبع تغذیه فوری وجود دارد. در اینجا هیچ دخالت دستی وجود ندارد. به همین ترتیب ، باتری داخل یو پی اس به صورت خودکار هر زمان که برق داشته باشد شارژ می شود.
  • سازگاری: اکنون که UPS به سیستم متصل می شود ، می تواند منبع تغذیه مداوم را تضمین کند. در یک عملکرد عادی ، UPS قادر خواهد بود بسته به نوع و توان دستگاه و آمپر باتری میزان بکاب و برق دهی لازم برای شما را تأمین کند. در وضعیتی که احتمال انسداد برق به طور ناگهانی می رود، شما این امکان را خواهید داشت تا با خیال راحت سیستم خود راخاموش کنید.
  • حفاظت: داشتن یک سیستم UPS اساساً به این معنی است که از دستگاه های الکتریکی شما محافظت نهایی خواهد شد. مدارهای متعددی بر روی این دستگاه وجود دارد که به طور مداوم سطوح برق را کنترل می کند. هر زمان که منبع تغذیه خراب باشد ، UPS بلافاصله شروع به تأمین برق از منبع باتری می کند. سیستم UPS نه تنها از افزایش ناگهانی ولتاژ برق جلو گیری می کند. بلکه این قابلیت را دارد  تا از اثر جهش ، افت و سایر خاموشی ها جلوگیری نماید.
  • فیلتر کردن: یک نوع UPS معروف به یو پی اس لاین اینتراکتیو اطمینان می دهد که جریان الکتریسیته پاکیزه به دستگاه های متصل وجود دارد. هر قدرتی که به UPS وارد می شود ، بر اساس آن فیلتر می شود تا همه ناهنجاری ها برطرف شوند. نتیجه نهایی یک سیستم عاری از قطع برق است.
  • محافظت از دستگاه حساس به ولتاژ در برابر برق بد: شما می توانید نوسانات برق را در جریان متناوب مستقیم مشاهده کنید که در نهایت منجر به تخریب وسایل می شود. در واقع منبع تغذیه بدون وقفه با کنترل نوسانات توان خروجی پایدار را فراهم می کند.
  • یک نیاز اساسی در سازمانهای اداری و تجاری است: تقریبا تمامی وسایل منزل به واسطه دریافت نیروی برق از پریز کار می کنند. ارگان های دولتی و سازمان های اداری بدون وجود برق قادر به ارائه خدمات خود نیستند. بنابراین نیاز به یو پی اس ها به عنوان یک نیروی تامین کننده جریان برق جایگزین در همه مکان ها و محیط ها ضروری می باشد.
  • پشتیبانی عظیم در صنایع: شرکت های مختلف به UPS تکیه می کنند و آنها را با ابزارها و ماشین های خود متصل می کنند. اگر اختلال در برق وجود داشته باشد ، می تواند بر خروجی کار آنها بسیار تأثیر بگذارد. بنابراین UPS یک نیاز اساسی در مورد عملکرد روان در محل کار است.
  • عمر باتری را حفظ می کند: در ادامه مزایای یو پی اس باید به این موضوع اشاره کرد که شما حتی در صورت قطع برق نیز می توانید به کار خود ادامه بدهید. هنگامی که UPS را به باتری متصل می کنید ، شارژ ثابت را حفظ می کند.
  • یو پی اس باعث حفظ اطلاعات کامپیوتر می شود: به واسطه استفاده از یو پی اس می توان از ازدست دادن اطلاعات نامشخص جلوگیری کرد: سیستم های کامپیوتری مانند لپ تاپ باتری ندارند. بنابراین هنگام قطع برق ، ممکن است داده های سیستم خود را از دست دهید زیرا آنها تجهیزات فعال هستند که فقط با برق کار می کنند. به این ترتیب ، UPS می تواند سیستم شما را فعال نگه دارد. بنابراین شما زمان مناسبی برای ذخیره داده های خود و سپس خاموش کردن سیستم خود با خیال راحت در اختیار دارید.
  • یو پی اس به عنوان منبع تغذیه اضطراری عمل می کند: یکی دیگر از مزایای یو پی اس، منبع قدرت جایگزین است. می توانید کار خود را با استفاده از UPS در صورت قطعی جریان برق ادامه دهید.

 

فن آوری درسیستم یو پی اس به ۳ دسته تقسیم می شود :

  • یو پی اس آنلاین(online)
  • یو پی اس آفلاین(offline)
  • یو پی اس لاین اینتراکتیو (Line interactive)

یو پی اس آنلاین: این دستگاه ها پیشرفته ترین و گران قیمت ترین دستگاه های یو پی اس هستند. ساختار این دستگاه ها طوری است که برق شهر علاوه بر اینکه باتری ها را در حالت شارژ شده نگه می دارد توسط رکتیفایر برق AC را به DC تبدیل می کند ، در همین حالت اینورتر دائم کار یو پی اس آنلاین یکبار دیگر برق DC را به AC تبدیل می کند و بعد از گذشتن از فیلترهای نویز گیر و استابلایزر نوسان گیر دستگاه یک خروجی دائم و سالم به تجهیزات مصرفی می دهد و هنگامی که برق شهر قطع شود ، چون قرار نیست برخلاف یو پی اس های لاین اینتر اکتیو اینورتر روشن شود و برق DC را به AC تبدیل کند بدون هیچ وقفه ای (صفر ثانیه) یک خروجی سالم و پایدار ارائه می دهد .

موارد مصرف : توان های بالای ۱۰ کاوا ، سرور های اورجینال حساس، تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی ، بیمارستان ها ، دستگاه های برش لیزر ، برای برق های سه فاز و از این دست تجهیزات …

یو پی اس آفلاین یا لاین اینتر اکتیو و تفاوت آنها: به غیر از یو پی اس آنلاین که تکنولوژی آن در بالا توضیح داده شد بقیه یو پی اس ها آفلاین هستند . انواع یو پی اس آفلاین که شامل لاین اینتر اکتیو هم می شود ، فقط در صورت قطع برق فعال می شوند. در این حالت فقط موقعی که بدلیل نوسان شدید برق یا قطعی ناگهانی ؛ برق قطع می شود ، توسط یک سوئیچ از برق شهر بروی باتری رفته و از باتری شارژ شده آماده ، برق DC  باتری توسط اینورتر که حالا روشن شده به AC  تبدیل می شود و یک خروجی به تجهیزات می دهد . این فرایند سوئیچ و روشن شدن اینورتر حدود ۴ میلی ثانیه زمان می برد . اما باعث خاموش شدن تجهیزاتی همچون کامپیوتر و روشنایی ها و تجهیزات خانگی و اداری نمی شود .

اما یک سئوال باقی می ماند پس تفاوت آفلاین و لاین اینتراکتیو چیست؟

فقط یک کلمه تفاوت در نوع شکل موج خروجی دستگاه است :

  •  شکل موج مربعی  (که یو پی اس های شبه سینوسی نیز گفته می شوند)کیفیت پائین و تکنولوژی ضعیف این تجهیزات باعث شده قیمت پائینی داشته باشند و در برای تجهیزات ارزان مناسب است مثل درب اتوماتیک و کرکره ها…
  • نوع سینوسی کامل آن که در مطالب قبلی راجع به شکل موج برق دستگاهها توضیح داده شده برای این تجهیزات بسیار کار آمد هستند.) این یو پی اس ها طیف وسیع تری دارند و شامل تقریبا همه تجهیزات منهای موارد آنلاین می شود .

 

مقایسه یو پی اس اینتراکتیو با یو پی اس آنلاین

  • یو پی اس آنلاین: یکی از بهترین نوع یو پی اس ها هستند و در عین حال گران ترین نیز هستند .یو پی اس آنلاین در زمان قطع شدن برق انرژی مورد نیاز برای مصرف کننده را تآ مین می کند و برق ورودی توسط یک سو کنندها یه شکل DC در می ایند و دوباره توسط اینورترها دوباره به شکل AC تبدیل می شوند تا تمام نوسانات موجود در جریان برق گرفته شود و به این ترتیب کمترین آسیب و خسارت به دستگاه های حساس متصل به برق وارد شود.
  • یو پی اس اینتراکتیو: یوپی اس های لاین اینتراکتیو هم در زمان که برق قطع می شود مانند نوع آفلاین عمل می کنند اما برخلاف یو پی اس های آفلاین در یو پی اس های لاین اینتراکتیو خبری از شارژر نیست و برای تامین انرژی از اینورتر و کانورتر جایگزین شده برای شارژ باتری ها و تبدیل جریان برق از DC به AC استفاده می شود.یو پی اس های لاین اینتراکتیو در حالت عادی ورودی و خروجی آن به یک اتوترانسفورماتور متصل است و دامنه و ولتاژ خروجی را تنظیم می کند و بیشتر برای جاهایی استفاده می شود که نوسان برق ندارد چون خروجی آن به صورت سینوسی است.

 

معایب یو پی اس های لاین اینتراکتیو

دستگاه های یو پی اس اینتراکتیو وزن بالایی دارند و این امر باعث می شود که کارایی دستگاه پایین بیاید. با کمترین نوسانی در جریان برق شهری برق یه حالت باتری قرار می گیرد و با رفع این نوسانات دوباره به حالت قبل باز می گردد و همین امر باعث می شود تا طول عمر باتری های یو پی اس بسیار کمتر از سایر یو پی اس ها باشد.

 

مقایسه یو پی اس اینتراکتیو با یو پی اس آنلاین

در یو پی اس های لاین اینتر اکتیو برق خروجی مستقیما از برق شهر تامین می شود با این فرق که یک ترانس وظیفه تنظیم دامنه و ولتاژ خروجی را برعهده دارد و در یو پی اس های آنلاین اگر برق وجود داشته باشد ابتدا باید برق شهر یکسوسازی و بازتولید شود و بعد به صورت ولتاژ خروجی درآید. از یو پی اس اینتراکتیو در دستگاه هایی که حساسیت بالایی در ولتاژ برق ورودی ندارد مانند کامپیوترهای شخصی و لب تاپ ها استفاده می شود اما از یو پی اس های آنلاین در دستگاه هایی که نسبت به ولتاژ خروجی حساس هستند مانند سرورها و تجهیزات پزشکی و… استفاده می شود. یو پی اس های لاین اینتراکتیو بسیار ارزان تر از یو پی اس های آنلاین هستند. در یو پی اس های اینتراکتیو زمانی که برق شهری قطع می شود خروجی ها به مدت ۴ تا ۱۵میلی ثانیه برق نخواهند داشت و بعد از آن باتری شارژ می شود و برق را تامین می کنند این در صورتی ایست که در یو پی اس های آنلاین در هنگام قطعی برق بدون درنگ و معطلی برق به باتری وصل می شود این به این دلیل هست که اینورترها همیشه فعال هستند.

 

راهنمای خرید یو پی اس مناسب: قبل از خرید بدانید!

تعادل بین برق مورد نیاز و مقدار برق مصرفی

مهمترین نکته برای خرید دستگاه های یو پی اس توجه به میزان برق مصرفی تجهیزات برقی است که به آنها وصل می شود. در واقع باید تعادل بین میزان توان مورد نیاز دستگاه و میزان توان مصرفی برقرار باشد. بر این اساس باید قبل از اقدام به خرید دستگاه یو پی اس، میزان توان مصرفی هر وسیله برقی به طور جداگانه محاسبه  گردد و سپس با مجموع آنها، مقدار نهایی برق مورد نیاز مشخص شود. جهت آگاهی از توان تجهیزات برقی به میزان وات آنها که در قالب برچسب بر روی وسایل برقی چسبانیده شده است توجه نمایید. در برخی وسایل برقی ممکن است مستقیما به مقدار وات اشاره نشده باشد در این حالت مقدار عددی که به شکل جریان برق  ( A )درج شده است دقت نمایید.

 

تنظیمات مربوط به پارامترها

به جهت اینکه از قابلیت و توان یو پی اس ها به نحو صحیحی استفاده گردد می بایست به طور دقیق تنظیم شوند. تنظیم این دستگاه به صورت پیش فرض از طریق کارخانه یا با دستکاری کاربر حرفه ای انجام خواهد گرفت. توجه داشته باشید که در انواعی از قطعات پشتیبانی جریان برق، امکان تغییر تنظیمات وجود ندارد و تمامی پارامتر ها باید به صورت تنظیم کارخانه باقی بمانند. یکی از متداول ترین پارامترهای قابل دستکاری توسط کاربر مربوط به تنظیم جریان شارژ دستگاه می باشد.

 

 مدت زمان پشتیبانی

در زمان خرید یو پی اس ها توجه به مقدار توان نگهدارنده باتری است. این دستگاه برقی که وظیفه تامین برق در زمان قطع شدن جریان برق را بر عهده دارد توسط باتری کار می کند. بسته به اینکه مدت زمان قطعی برق چقدر طول می کشد، خریدار دستگاه یو پی اسی را خریداری می نماید که باتری آن توان پشتیبانی این زمان را داشته باشد.

 

باتری داخلی یا خارجی

چنانچه نیاز به باتری های پر قدرت باشد از باتری با ظرفیت بالا استفاده می شود، در نتیجه نیاز به باتری خارجی احساس می شود. این در حالی است که باتری های با ظرفیت کم به صورت داخلی قابل جایگذاری هستند.

 

مهم ترین نکات برای خرید باتری یو پی اس

قبل از محاسبات مربوط به انتخاب و خرید باتری یو پی اس باید بدانیم که باتری ها معمولا دارای دو پارامتر اصلی به نام ظرفیت و ولتاژ هستند . ظرفیت باتری بر حسب آمپر ساعت (AH) است و برابر است با حاصل ضرب مدت کارکرد آن ضربدر جریانی که می دهد. ولتاژ باتری ها نیز مقادیر استاندارد مانند ۱۲ ولت است. به عنوان مثال در ساده ترین حالت و بدون در نظر گرفتن ملاحظات خاص، وقتی می خواهیم یک بار ۱۰ آمپری را با یو پی اس ورودی ۱۲ ولت به مدت ۲ ساعت تغذیه کنیم، به یک باتری ۲۰ آمپر ساعتی ۱۲ ولتی نیاز داریم.

 

باتری چیست؟

باتری انرژی شیمیایی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کند. باتری ها معمولاً از کنار هم قرار دادن حداقل دو صفحه فلزی با آلیاژهای مختلف در یک محلول شیمیایی ایجاد می شوند که یکی از این دو صفحه خاصیت الکترون دادن و دیگری خاصیت بیرون کشیدن الکترون را دارد. محلول شیمیایی که بین این دو صفحه ارتباط ایجاد می کند الکترولیت نامیده می شود. مهمترین قسمت باتری که توانایی تبدیل انرژی شیمیایی به انرژی الکتریکی را دارد سلول نامیده می شود. برای ایمن سازی و جداسازی سلول از محیط بیرون و همچنین برای استفاده راحت، آن را در جعبه پلاستیکی یا فلزی قرار می دهند. روی این جعبه دو الکترود با یک قطب مثبت و یک قطب منفی وجود دارد که به الکترودهای داخلی جعبه متصل می شوند.

 

وظیفه باتری ups چیست؟

وظیفه اصلی باتری یو پی اس پوشاندن فاصله بین قطع برق و برق پشتیبان است. همچنین می تواند سیستم شما را در شرایط عادی قابل اعتمادتر کند. یو پی اس باید به نوسانات منبع تغذیه بسیار حساس باشد تا در صورت قطع برق فورا پاسخ دهد. در نتیجه، اگر در منطقه ای با منبع تغذیه ناپایدار هستید، مانند یک دفتر روستایی یا بیمارستان صحرایی، از یک یو پی اس برای حفظ سطوح برق در طول نوسانات منبع تغذیه اصلی استفاده می شود. بسیاری از افراد اطلاعات زیادی در مورد انواع باتری ها و عملکرد آنها ندارند، بنابراین محصولی را که با نیازهای خود مطابقت دارد خریداری نمی کنند و باتری آنها خیلی سریع آسیب می بیند. مواردی که باید هنگام انتخاب باتری UPS خود در نظر بگیرید:

  • نوع باتری: اولین نکته مهم در انتخاب باتری یو پی اس نوع باتری استفاده شده در یو پی اس انتخابی شما می باشد. شاید ندانید که برای منبع تغذیه یو پی اس معمولا از نوع VRLA AGM به دلیل مقاومت داخلی کم باتری، توان و کارایی خاص، خود تخلیه کم و هزینه خرید پایین استفاده می کنند. باتری‌های یو پی اس AGM نیز سریع‌تر شارژ می‌شوند و می‌توانند جریان کافی را برای دوره‌های زمانی کوتاه یا طولانی فراهم کنند. باتری های مورد استفاده در سیستم UPS از ورقه های جذاب برای سرب اسید ساخته شده اند که دسترسی به انرژی بالاتر در اولویت قرار دارد.
  • زمان پشتیبان گیری: زمانی که قصد خرید یک سیستم یو پی اس را دارید، باید در نظر داشته باشید که در صورت بروز مشکل در مصرف برق، با باتری چه کاری انجام دهید. آیا می خواهید دستگاه های خود را در هنگام قطع برق روشن نگه دارید؟ خب، اساساً باید کاری انجام دهید تا بتوانید تعیین کنید که در زمان قطع برق چه زمانی سیستم ها در حال استفاده هستند. باید بپرسید این زمان چیست؟ Uptime تعداد دقیقه‌هایی است که یک سیستم UPS می‌تواند از دستگاه‌های متصل با برق در هنگام قطع برق پشتیبانی کند. به این زمان پشتیبان گیری می گویند. حداقل زمان پشتیبان گیری زمانی است که برای خاموش کردن صحیح تجهیزات نیاز دارید. هنگام انتخاب باتری، باید زمان پشتیبان گیری را در نظر بگیرید، یعنی زمانی که باتری های سیستم یو پی اس می توانند برق کافی برای پشتیبانی از تجهیزات شما تولید کنند. به یاد داشته باشید که هر چه وات باتری UPS متصل بیشتر باشد، عمر باتری بیشتر خواهد بود. هر چه وات مصرفی شما بیشتر باشد، زمان کار کمتر خواهد بود.
  • ظرفیت: موضوع و نکته مهم دیگری که باید در مورد نکات مهم در انتخاب باتری یو پی اس در نظر داشته باشید ظرفیت باتری است. ظرفیت باتری یو پی اس چقدر باید باشد؟ هرچه ظرفیت باتری سیستم پشتیبان یو پی اس بیشتر باشد، مدت زمان بیشتری می توانید سیستم ها را روشن نگه دارید. به عنوان مثال: اگر می خواهید لوازم برقی خانگی خود را به سیستم یو پی اس مجهز کنید، ظرفیت آن خیلی مهم نیست، اما اگر صاحب یک شرکت یا کارخانه بزرگ هستید که وسایل الکترونیکی زیادی دارد، به یک سیستم یو پی اس با یک سیستم یو پی اس نیاز دارید. سیستم پشتیبان باتری با ظرفیت بیشتر در نظر بگیرید.
  • ضمانتنامه: داشتن حداقل یک سال گارانتی برای هر وسیله فنی یا الکتریکی ضروری است زیرا ممکن است مشکلاتی پیش بیاید که تقصیر مصرف کننده نیست. بنابراین در زمان خرید یو پی اس مورد نظر خود دقت کنید که محصولی که خریداری کرده اید دارای گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش باشد.
  • فضای موجود: هنگام انتخاب باتری برای سیستم پشتیبان UPS، باید فضای موجود را نیز در نظر بگیرید. شما باید یک مدل باتری مناسب، جمع و جور و بسیار کارآمد را برای سیستم خود انتخاب کنید که تحرک را تضمین می کند و فضای گرانبها را در محل کار یا مرکز داده شما ذخیره می کند.
  • قیمت: بعد از اینکه تمامی موارد ذکر شده در مقالات بالا برای خرید یو پی اس را در نظر گرفتید، نوبت به موضوع اصلی در مورد نکات مهم در انتخاب باتری یو پی اس می رسد و آن قیمت باتری است. در واقع قیمت آخرین چیزی است که ممکن است به عنوان مشتری به آن توجه کنید. برای استفاده از سیستم یو پی اس در مراکزی مانند بانک ها، بیمارستان ها و غیره، قابلیت اطمینان در مقایسه با تلفات ناشی از قطع برق بسیار مهمتر از قیمت است. بعداً، اگر باتری را جداگانه خریداری کنید تا قابلیت اطمینان سیستم پشتیبان خود را افزایش دهید، کل هزینه اولیه بالاتر خواهد بود. بنابراین، در نظر گرفتن خرید باتری های استاندارد می تواند راه حلی مقرون به صرفه برای شما باشد.

 

لینک کوتاه: https://www.cryptalin.com/?p=200057

دیدگاهتان را بنویسید

منوی اصلی